• Reklama

Jak oceniasz Sony Ericsson Vivaz?

Opinie oraz nowości związane z telefonem Sony Ericsson Vivaz oraz Vivaz Pro.
Dział do ogólnej dyskusji na temat telefonu.

Re: Jak oceniasz Sony Ericsson Vivaz?

Postprzez Hikasaku » 15 lipca 2011, o 12:43

Mam telefon od października 2010. Kupiłam go na allegro. Ogólnie z telefonu jestem zadowolona. Vivaz to mój pierwszy dotykowy telefon, a wcześniej miałam SE K750i. Przesiadka nie była jednak taka ciężka. Brakuje mi w Vivazie takiej funkcji że jak się wcisnęło klawisz pogłaśniania/przyciszania to pojawiały się ogólne info o telefonie (wolna pamięć telefonu, karty, ile % jest jeszcze baterii). Zdjęcia robi fajne i nieźle kręci filmy - nie potrzebuję profesjonalnej kamery czy aparatu, a tu wszystko wychodzi ok. Jest w nim zainstalowany jakiś program do nawigacji którego nie mogę usunąć - nie potrzebny mi i tylko miejsce zajmuje), nie ma latarki - ten problem właśnie przeczytałam jak rozwiązać :P :P . Wiele osób ma zastrzeżenia co do jakości muzyki - nie jestem chyba zbyt wymagająca bo dla mnie jest ok - ale słucham muzyki tylko w słuchawkach, z equalizera (czy jakoś tak) nigdy w żadnej komórce i w ogóle nie korzystałam i nie korzystam i raczej nie będę korzystać. Kupiłam telefon używany z widocznymi tego śladami na obudowie i teraz chciałabym ją zmienić ale mam problem bo chcę kupić obudowę ruby red/venus ruby (taki kolor pomiędzy czerwonym a różowym), ale nigdzie nie mogę dostać wszystkich części (głównie paneli bocznych).

Hikasaku

Nowy

Reklama

Postprzez witekto@ » 15 lipca 2011, o 14:04

Tylko nadmienię: jeśli chodzi o "program do nawigacji" i mówisz o Road Sync to jest to menedżer kont e-mail, coś jak Outlook w Windowsie. Jest to wersja demo, za pełną trzeba zapłacić. Niestety jest zablokowana i nie da się jej usunąć, przynajmniej na razie.
Aktualnie:
58. Vivaz Pro R2EA021 :-)
witekto@

Pomoc Techniczna

Postprzez avirex31 » 15 lipca 2011, o 22:32

Tak jak wyżej. Program do nawigacji od SE to WisePilot, ale jego da się usunąć bez problemu (zrobiłem to 30sek temu :P)

Co do wymiany obudowy: wersja Venus Ruby widzę i z czerwonymi i czarnymi bokami. Nie wiem jak ją wydają, ale jak dla mnie czarne boki ładnie też pasują :) Możesz kupić po prostu czarne boki + klapka + gora i dol panelu przedniego. Daje linki do aukcji :)
Góra:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/nowa-oryginalna-obudowa-sony-ericsson-u5i-vivaz-i1707985960.html

Dół:
http://allegro.pl/nowa-oryginalna-obudowa-sony-ericsson-u5i-vivaz-i1707986011.html

Tył:
http://allegro.pl/oryginal-obudowa-klapka-se-u5-vivaz-ruby-red-i1677886163.html

Boki:
http://allegro.pl/oryginalna-obudowase-vivaz-u5i-dotyk-najtaniej-i1715195509.html

Chyba że boki masz w dobrym stanie i w czarnym kolorze to śmiało zostaw i zaoszczędzisz w ten sposób :)
avirex31

Moderator

Postprzez Hikasaku » 16 lipca 2011, o 14:51

Właśnie boki są w najgorszym stanie :P . Resztę aukcji już przeglądałam tylko właśnie tych boków mi brakowało. Dzięki.
Takie pytanko do znających się na tym jak usunąć Adobe Reader bo ja nie mogłam, a nie mam zamiaru go kupować (zgrałam darmowy program).

Hikasaku

Nowy

Postprzez wojtekc6003 » 25 lipca 2011, o 11:40

Ogólnie oceniam telefon dobrze. Jest dopasowany do dłoni, lekki, ładny. Tylną obudowę mógłby mieć taką jak Hazel. Zdjęcia i filmy robi świetne, ale tu znowu dźwięk na filmach mógłby być jak u wspomnianego SE Hazel. Ktoś napisał, że się na nim źle pisze...nie zauważyłem. Najsłabsza strona to bateria. U mnie wytrzymuje jeden dzień, ale przy niemal całodziennej eksploatacji.

wojtekc6003

Nowy

Poprzednia strona

• Reklama

Powrót do Opinie i nowości