Mam telefon od października 2010. Kupiłam go na allegro. Ogólnie z telefonu jestem zadowolona. Vivaz to mój pierwszy dotykowy telefon, a wcześniej miałam SE K750i. Przesiadka nie była jednak taka ciężka. Brakuje mi w Vivazie takiej funkcji że jak się wcisnęło klawisz pogłaśniania/przyciszania to pojawiały się ogólne info o telefonie (wolna pamięć telefonu, karty, ile % jest jeszcze baterii). Zdjęcia robi fajne i nieźle kręci filmy - nie potrzebuję profesjonalnej kamery czy aparatu, a tu wszystko wychodzi ok. Jest w nim zainstalowany jakiś program do nawigacji którego nie mogę usunąć - nie potrzebny mi i tylko miejsce zajmuje), nie ma latarki - ten problem właśnie przeczytałam jak rozwiązać

. Wiele osób ma zastrzeżenia co do jakości muzyki - nie jestem chyba zbyt wymagająca bo dla mnie jest ok - ale słucham muzyki tylko w słuchawkach, z equalizera (czy jakoś tak) nigdy w żadnej komórce i w ogóle nie korzystałam i nie korzystam i raczej nie będę korzystać. Kupiłam telefon używany z widocznymi tego śladami na obudowie i teraz chciałabym ją zmienić ale mam problem bo chcę kupić obudowę ruby red/venus ruby (taki kolor pomiędzy czerwonym a różowym), ale nigdzie nie mogę dostać wszystkich części (głównie paneli bocznych).