• Reklama

Porównanie zdjęć Vivaz, oraz Vivaz Pro z innymi telefonami.

Opinie oraz nowości związane z telefonem Sony Ericsson Vivaz oraz Vivaz Pro.
Dział do ogólnej dyskusji na temat telefonu.

Porównanie zdjęć Vivaz, oraz Vivaz Pro z innymi telefonami.

Postprzez edalton » 19 sierpnia 2010, o 23:14

Wrzucamy zdjęcia, oraz opinie na temat zdjęć wykonanych Vivaz, oraz Vivaz Pro, w odniesieniu do innych telefonów.[hr]
Porównanie zdjęć Vivaz Pro vs W 955
Ustawiłem parametry które można ustawiać na auto, w obydwóch telefonach włączyłem stabilizację obrazu. W 995 posiada 8 mpx, ale ustawiłem na 5 mpx, czyli na rozdzielczość, jaką posiada Vivaz Pro.
Vivaz Pro -zwróć uwagę na czerwone tło gazety vivaz ledwo wyłapał ciemne paseczki. Powiększmy zdjęcie i spróbujmy przeczytać tekst z gazety, Vivaz Pro ma bardziej rozmyte.
Obrazek
W 995 -kreseczki są widoczne. Tekst jest bardziej wyrazisty.
Obrazek
Vivaz pro - zwróć uwagę na szczegóły, chociażby na siateczki osłaniające mikrofon kamery, vivaz ma bardziej rozmyte.
Obrazek
W 995 -ma bardziej wyrażne szczegóły.
Obrazek
Vivaz Pro - tu możemy porównać choćby siatkę na rękach spidermana vivaz ma mniej wyraźną.
Obrazek
W 995 -siatka na rękach spidermana jest wyraźniejsza.
Obrazek
Vivaz Pro -ma dużo mniej szumów, ale obraz jest rozmyty.
Obrazek
W 995 -ma więcej szumów, ale obraz jest wyrażniejszy.
Obrazek
Vivaz Pro - W dzień przy dobrym świetle vivaz robi zdjęcia w miarę przyzwoite, piszę w miarę przyzwoite ponieważ Sony Ericsson zrobił już wcześniej lepszy aparat jak chociażby w C 905, i myślę że każdy użytkownik który go kupował, liczył na więcej po jego premierze, w której to właśnie tak bardzo podkreślano jego aparat, i kamerę która nagrywa filmy w jakości HD, ja osobiście myślałem że będzie robił zdjęcia lepsze niż C 905. Na zdjęciu poniżej Vivaz Pro ma jak widać żywsze kolory, co jest spowodowane lepszym kontrastem, który również spowodował że zdjęcie wydaje się być ostrzejsze, i za razem wyraźniejsze, ale wcale nie oznacza, że tak jest, i to że jakość zdjęcia jest o dużo lepsza, od W 995 przybliżmy sobie na przykład ten suchy listek, lub inną część tego zdjęcia, i porównajmy z zbliżeniem tego samego miejsca na zdjęciu z W 995, zauważymy że lepsze szczegóły uchwycił W 995, mimo że ustawiłem go na 5mpx, a można go ustawić na 8 mpx, bo tyle posiada właśnie aparat W 995.
Obrazek
W 995 -ma mniejszy kontrast, ale lepiej uchwycił szczegóły.
Obrazek
Ogólnie można zauważyć że Vivaz Pro robi zdjęcia w bardziej zimnej kolorystyce, ale kolory zdjęć zrobionych w mieszkaniu, bardziej poprawnie odzwierciedlił W 995. Można to jeszcze poprawiać w ustawieniach, w Vivazie Pro jak i W 995, ale jak wiadomo każdy użytkownik ma przeważnie ustawienia na auto. Być może Vivaz robi lepsze zdjęcia, ja posiadam Vivaz Pro, i o Vivaz Pro pisałem, zdjęcia powyżej również zostały wykonane aparatem Vivaz Pro.
Aparat w Vivaz Pro uzyskuje lepszy kontrast, szczególnie jest to zauważalne przy lepszym oświetleniu, co powoduje ze zdjęcia mogą się wydawać lepsze, ale ostrości nadal to nie polepsza, i w dalszym ciągu po przybliżeniu widać większe rozmycia niż w W 995. Przed drukowaniem zdjęć, zawsze obrabiam je programem, i zdecydowanie więcej można wyciągnąć jakości ze zdjęć zrobionych W 995.
Jak będę miał chwilę czasu to postaram się jeszcze podrzucić parę zdjęć wykonanych w dzień.

edalton

Nowy

Reklama

RE: Porównanie zdjęć Vivaz, oraz Vivaz Pro z innymi telefonami.

Postprzez hks » 12 listopada 2010, o 16:28

W ogóle vivaz ma chyba jakąś dziwnie rozmywającą optykę, wystarczy obejrzeć porównanie filmów hd z samsungami które nagrywają w hd - tam obraz jest bardziej wyrazisty

hks

Nowy

Re: Porównanie zdjęć Vivaz, oraz Vivaz Pro z innymi telefona

Postprzez wojtekc6003 » 2 sierpnia 2011, o 10:10

Od vivaz pro lepsze zdjęcia i filmy robi se hazel.

wojtekc6003

Nowy

• Reklama

Miejsce na twoją reklamę!
Kontakt: mistrz-seo@wp.pl
wystawiamy faktury VAT

Powrót do Opinie i nowości