• Reklama

Problem z pamięcią vivaza

Masz problem? A może chcesz o coś zapytać? Nie ma problemu, możesz zrobić to w tym dziale. Pamiętaj jednak, by przed tym zapoznać się z zasadami działu.

Re: Problem z pamięcią vivaza

Postprzez Zaven » 22 czerwca 2011, o 14:29

O doskonała myśl czekam z niecierpliwością na poradnik :D
I jeszcze pytanie przy okazji czy podczas resetu traci się zainstalowane aplikacje na karcie ?
Zaven

Nowy

Reklama

Postprzez Tomnord15 » 23 czerwca 2011, o 01:32

Traci się, ja tak zrobiłem i straciłem aplikacje. Najlepiej zrób sobie backup całej zawartości Vivaza.

Tomnord15

Nowy

Postprzez karem93 » 27 czerwca 2011, o 21:14

to jak to usunac ja nie wiem co zrobic bo mam 32 kb wolnej pamieci ;/ zna ktos spsob?

karem93

Nowy

Postprzez witekto@ » 27 czerwca 2011, o 22:41

ściągasz to:
Kod: Zaznacz cały
http://www.x-drivers.com/catalog/flash/mobile_phones/companies/sony_ericsson/models/seus/7572.html

(na stronie sonyericsson.pl nie działa download aktualnie)
- instalujesz
- działasz zgodnie z instrukcjami
- kiedy wyskoczy Ci, że masz już aktualne oprogramowanie to kliknij żeby zainstalować ponownie
- kliknij na opcję zachowania plików z pamięci jeśli nie chcesz utracić zawartości pamięci telefonu (karta pamięci i karta SIM nie zostaną wyczyszczone)
- upewnij się, że masz co najmniej 50% baterii i do dzieła! Po około 20 minutach masz świeże oprogramowanie z pełną pamięcią.

Jak już wcześniej wspomniano niestety aplikacje, które miałeś zainstalowane, nawet na karcie pamięci nie będą działać. Chyba że przeniesiesz backup pamięci telefonu, który zrobiłeś wcześniej.

To jest reinstalacja oprogramowania.

p.s. dla własnego bezpieczeństwa zrób backup kontaktów, kalendarza itp na karcie pamięci - w menedżerze plików.
Aktualnie:
58. Vivaz Pro R2EA021 :-)
witekto@

Pomoc Techniczna

Postprzez bobryt » 18 listopada 2011, o 01:20

vivaz jak widać jest nieźle popieprzony z tą pamięcią. u mnie to wygląda tak

na karcie mam zainstalowaną Opere (8mb) + kilka pluginów (łącznie z 200kb). NIC PONADTO
W operze, przeglądarce i googlemaps pamięć wyczyszczona.
ŻADNYCH plików multimedialnych też nie ma.
Z poziomu windowsa jak i telefonu pokazuje mi jednak tylko 4mb wolnego miejsca. Co ciekawe jak w explorerze (na PC) wejde w pamięć, zaznacze wszystkie pliki to zajmują one łącznie 2,67mb.
Cleaner gówno daje :)

Co najlepsze mając te całe 4mb wolnego nie mogę nawet foty wysłać czy zzoomować bo za mało pamięć ;D

Jeden wielki shit ;]

bobryt

Postprzez avirex31 » 21 listopada 2011, o 00:46

Reinstal softa i po sprawie.
avirex31

Moderator

Postprzez deadmano » 24 lutego 2012, o 14:59

Dziś na to wpadłem! Nie trzeba reinstalować softu, wystarczy wejść OPERA\USTAWIENIA\PRYWATNE\USUN CIASTECZKA\WYCZYŚĆ PAMIĘĆ PODRĘCZNĄ.
Po problemie. Na początku dostałem 6mb wolnej pamięci i powoli wzrastało do 79mb. Uwaga trzeba mieć włączoną opere.
Synek

deadmano

Nowy

Poprzednia strona

• Reklama

Powrót do Pytania oraz problemy